Πολυλίμνιο, Μεσσηνίας

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ :
 Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος με καταπράσινες εικόνες, ξύλινες γέφυρες, από καταρράκτες και λιμνούλες με τυρκουάζ νερά, είναι το Πολυλίμνιο στο νομό Μεσσηνίας.  Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται από τον δρόμο Πύλου-Μεσσήνης, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος.
Στο ενδιάμεσο της διαδρομής, συγκεκριμένα στην κοινότητα Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στην κοινότητα Χαραυγή και στον τελικό προορισμό του Πολυλιμνίου.

Το Πολυλίμνιο είναι ένα τοπίο  ιδανικό σημείο για τους φανατικούς της φύσης και της πεζοπορίας. Για να προσεγγίσετε το φαράγγι παίρνετε τον  χωματόδρομο που διακλαδώνεται σε δυο μέρη, ένα προς το παρκινγκ της Μαύρης Λίμνης και αριστερά προς το παρκινγκ της λίμνης του Ιταλού. Στην λίμνη Κάδη θα βρείτε ένα μεγάλο καταρράκτη.

Απόσταση από την πόλη της Καλαμάτα περίπου 30 λεπτά (30 χιλιόμετρα)
Απόσταση από την Πύλο, περίπου 30 χλμ.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ :

Οι επισκέπτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι διαδρομές στην φύση εγκυμονούν κινδύνους. Σημαίνει, ότι χρειάζεται να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική τους ασφάλεια, όταν πεζοπορούν, αναρριχώνται ή κάνουν άλλες φυσικές δραστηριότητες.
Η πολιτεία θα πρέπει επίσης να επισημαίνει όλους αυτούς τους κινδύνους, ειδικά σε μέρη που γίνονται ευρέως γνωστά και προσελκύουν εκατοντάδες, χιλιάδες επισκέπτες .....

ΔΙΑΜΟΝΗ :

Καταλύματα, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια διαφόρων ειδών και κατηγοριών θα βρείτε στην γύρω περιοχή, την Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι, Ανάληψη, Κορώνη περιοχές όπου έχουν ωραίες παραλίες